Scurt istoric al parfumurilor orientale

Parfumurile au un efect in subconstientul memoriei noastre si au un impact pozitiv de neegalat asupra mintii oamenilor. Cuvantul parfum provine din latinescul „Per fumus”, care inseamna fum. Ai auzit despre istoria parfumurilor? Da, chiar si parfumul are istoria lui. Are o istorie bogata, de la romani la persi si arabi. Tabletele cuneiforme din mileniul II i.Hr. inregistreaza cea mai timpurie utilizare a parfumului in Mesopotamia.

La inceputul istoriei, parfumul a fost in principal pentru lux, arabii au pastrat traditia parfumului, iar mai tarziu, odata cu aparitia islamului, a crescut in viata de zi cu zi si in practica religioasa ca element parte a culturii musulmane. Poate ai auzit de parfumuri arabe? Captiveaza lumea cu parfumul sau unic, raspandind traditia si luxul vietii.

Cine le folosea la inceputuri?

Culturile islamice, precum persii si arabii, erau in mare parte negustori din cauza desertului si au trebuit sa calatoreasca pe distante lungi pentru a face comert cu diferite comunitati. Din aceasta cauza, obisnuiau sa aduca o gama de condimente si lemne pentru a crea parfumuri arabe din India si alte tari asiatice. Unele dintre elementele si acordurile de baza care joaca un rol important in parfumurile arabe sunt oudh, chihlimbar, mosc, iasomie, tamaie si lemn de agar. Acelasi trandafir din parfumurile arabe joaca si el un rol cheie, faimosul trandafir de Damasc (trandafir cu 30 de petale) gasit in Valea Taif din Arabia Saudita.

Fondatorul parfumurilor arabesti

Istoria a dezvaluit de mult timp dovezi ale parfumului si contributia de lunga durata a industriei arabe a parfumurilor. Fondatorul parfumeriei arabe a fost inregistrat in secolul al IX-lea de catre un om de stiinta abbasid pe nume Abu Yusuf Yaqub bin Ishaaq al Kindi, care a folosit diverse ierburi si plante pentru a experimenta cosmetice, parfumuri si medicamente. De asemenea, a scris o carte numita The Book of Perfume and Distillation Chemistry, care contine peste 100 de retete de uleiuri parfumate. Un alt nume care a avut si o contributie majora la parfumeria araba a fost Jabir ibn Hayyan, care a dezvoltat noi tehnici de fabricare a parfumurilor, inclusiv distilare, filtrare si evaporare.
De atunci, parfumurile si parfumurile au prins radacini in cultura profunda a Peninsulei Arabe.Iar astazi EmirateNote impartaseste prin serviciile sale aceste produse luxuase cu publicul din toata Europa.

Vindecare si protectie: parfum ca scut

arfumul a insotit dezvoltarea religiilor diferitelor civilizatii. Prin urmare, a avut initial un sens sacru foarte puternic. Dar de indata ce comertul cu parfumuri si materii prime a fost democratizat si folosirea lui a fost accesibila oamenilor, parfumul si-a pierdut treptat acest aspect divin. In Evul Mediu, folosirea parfumului este mai mult legata de farmacie si medicina. Parfumurilor li s-au atribuit chiar puteri aproape miraculoase! Eau de la Reine de Hongrie, i-ar fi permis monarhului sa-si gaseasca o noua tinerete

Mituri

Mituri si parfum: o poveste de dragoste
Dincolo de puterea vindecatoare a parfumurilor, acestea au jucat aproape intotdeauna un rol important in relatia de dragoste, atat fizic, cat si spiritual! Daca potiunile de dragoste sunt mai mult legate de vrajitorie decat de parfumerie, unele ingrediente au fost de mult laudate pentru virtutile lor afrodisiace. Se spune ca Cleopatra facea bai cu frunze de sofran ca preludiu la intalnirile ei romantice. Ingredientele de origine animala vor fi, de asemenea, utilizate pe scara larga pentru a seduce nasul si a condimenta interludiile amoroase. Mosc, chihlimbar, zibeta sau castoreum vor fi folosite din abundenta inca din Renastere, iar puterile lor vor fi laudate de toti farmacistii vremii.

Unde sunt in prezent cautate?

In acest moment, parfumurile au o mare cautare in lumea araba moderna, in special in orasul luxului Dubai, dar si in tari precum Romania, unde au devenit la mare cautare. Astazi Emirate Note prezinta puterile magice ale parfumului din Dubai care care sunt inca aproape de vietile noastre coditiene. Pafumurile Emirate Note care sunt aduse din Dubai si care ofera garantia originalitatii.

3 thoughts on “Istoria Parfumurilor Arabesti

  1. BADIN says:

    Am fost foarte fericit sa descopar acest site. Trebuie sa va multumesc pentru timpul acordat pentru aceasta lectura fantastica!! Cu siguranta am savurat fiecare parte din ea si, de asemenea, te-am marcat pentru a vedea informatii noi de pe blogul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *